Vragen

Is ThermoGen een betere oplossing dan een lucht - water warmtepomp?

Het voordeel van het ThermoGen systeem is dat het gedurende het hele jaar een stabiele bron van energie levert voor je huis. Vanwege de innovatieve panelen kan het zelfs bij zeer lage temperaturen energie genereren. Hierdoor is er een vrij hoge SCOP (efficiëntie) mogelijk. Een lucht - water warmtepomp daarentegen heeft een betere efficiëntie bij hogere temperaturen en een slechtere bij lage temperaturen. Dus op het moment dat het echt koud is, en je dus juist comfort in huis wilt, kan het zijn dat je lucht - water warmtepomp via elektriciteit extra energie moet verbruiken. Wat weer geld kost en tevens niet milieuvriendelijk is.

Is ThermoGen een volwaardig alternatief voor een grondboring?

Allereerst heb je voor het plaatsen van ThermoGen Panels geen vergunning nodig. Daarentegen levert de grondboring een min of meer constante hoeveelheid energie aan de water-water warmtepomp. ThermoGen onttrekt de energie (warmte) uit de lucht en dat is uiteraard een wat minder constante bron. Onder het vriespunt wordt de opbrengst lager. Daarvoor hebben wij onze Store waar we een buffer opbouwen voor koudere periodes. Onze Control software zorgt ervoor dat wanneer de panelen geen opbrengst meer geven, de energie uit de buffer wordt onttrokken.

De ThermoGen panelen komen onder de zonnepanelen. Hoeveel ruimte neemt dit in?

Het zonnepaneel komt hierdoor 5,6 cm hoger te liggen.

ThermoGen is een thermisch paneel (T) dat vaak onder een zonnepaneel (PV) wordt geplaatst. Waarom geen PVT paneel plaatsen?

De efficiëntie van het ThermoGen Panel is ongeveer 5x hoger dan van een PVT paneel en is flexibeler. In de praktijk zijn er vaak minder T-panelen dan PV-panelen nodig. ThermoGen Panels hebben enkel luchtstroming nodig en hoeven dus niet op de zonkant gelegd te worden en kunnen bijvoorbeeld ook als schutting geplaatst worden.

Zijn er alternatieve plaatsingsmogelijkheden?

Een ThermoGen Panel heeft enkel luchtstroming nodig en is niet nodig deze in de zon te plaatsen. Bijvoorbeeld uit het zicht aan de zijkant van een woning of als schutting.

Kun je voor de ThermoGen oplossing ook subsidie aanvragen?

Helaas niet. Subsidie wordt gegeven op de benodigde water-water warmtepomp.

Mijn kruipruimte is te klein. Kan ik dan wel de ThermoGen Store plaatsen?

Als de kruipruimte te klein is dan is het mogelijk om een buffer in de tuin te plaatsen.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd ligt gemiddeld rond de 15 jaar maar is natuurlijk afhankelijk van de gasprijs. Het financieel rendement is in ieder geval vele malen hoger dan de rente op een spaarrekening. De gasprijzen zullen over een aantal jaar vrijwel zeker hoger liggen dan nu, dus wordt de terugverdientijd korter.

Hoe verloopt het proces van interesse tot en met installatie?

Na ontvangst van uw contactgegevens zal een ThermoGen medewerker een intake met u plannen. Daarin bepalen we of de ThermoGen oplossing geschikt is voor uw specifieke situatie. Als uw woning geschikt blijkt te zijn dan zullen wij u een prijsindicatie geven voor het totale plaatje: de ThermoGen bronoplossing, de water-water warmtepomp en de installatie. Indien u een volgende stap wilt zetten dan vragen wij u een warmteverliesberekening te laten maken zodat de benodigde warmtebehoefte nauwkeurig in kaart wordt gebracht. Met deze gegevens selecteren wij samen een gecertificeerde installateur die een gespecificeerde offerte zal uitbrengen. U plaatst de opdracht bij de installateur en hij regelt met ThermoGen samen een optimale oplevering.

Wij helpen jou met het behalen van je duurzame doelen.

Want wij weten als geen ander dat iedere situatie anders is. Vertel ons meer over de jouwe.

Meer weten?
Interesse in het ThermoGen systeem? Of wil je weten of je woning geschikt is? Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.


Blijf op de hoogte van onze duurzame revolutie