Ontdek het ThermoGen systeem

Met ons systeem ben je verzekerd van een betrouwbare bron van energie, het hele jaar rond. Lees hieronder hoe ThermoGen werkt.

ThermoGen Panels - de optimale bron van energie

ThermoGen streeft naar ongeëvenaarde duurzaamheid in vergelijking met traditionele warmtepompsystemen. Waar lucht-water warmtepompen relatief veel energie verbruiken (en geluid produceren) en water-water oplossingen afhankelijk zijn van grondboringen, biedt ThermoGen een optimale prestatie zonder compromissen dankzij onze gepatenteerde ThermoGen Panels.

Onze ThermoGen Panels zijn geavanceerde thermische panelen voorzien van lucht-glycol warmtewisselaars. In essentie zijn het ultradunne platen waar de buitenlucht langs stroomt. Deze panelen bevatten een vloeistof die de warmte uit de lucht onttrekt. Met een doordacht ontwerp zijn ze in staat om zelfs bij temperaturen tot -5°C optimaal warmte uit de buitenlucht te absorberen. De panelen zijn in staat om op elk moment warmte uit de buitenlucht te halen, 24/7, gedurende het hele jaar. Ze zijn ontworpen om efficiënt en betrouwbaar warmte te verzamelen, ongeacht de weersomstandigheden.

ThermoGen Store - energie wanneer jij het nodig hebt

Het hebben van een betrouwbare energiebron is één ding, maar de mogelijkheid om die energie op het juiste moment te benutten is cruciaal. Bij ThermoGen bieden we hier een oplossing voor. Binnen ons systeem kunnen we namelijk een buffer toevoegen: ThermoGen Store.

De ThermoGen Store is een energiebuffer waarin overtollige energie automatisch wordt opgeslagen. De buffer bewaart deze energie voor de momenten als het buiten erg koud is. Het systeem werkt nauw samen met de ThermoGen Control, die precies weet wanneer waar energie vandaan moet komen.

ThermoGen Control - regelt de energie op de meest optimale manier

ThermoGen Control optimaliseert energiegebruik binnen het systeem. Warmte komt uit twee bronnen: ThermoGen Panels oogsten warmte uit de buitenlucht voor de warmtepomp, de ThermoGen Store dient als buffer om overtollige warmte op te slaan voor later gebruik. De ThermoGen Control monitort en voorspelt de warmtebehoefte in je huis en selecteert de meest duurzame en goedkoopste bron.

In combinatie met een dynamisch energiecontract benut de Control gunstige energieprijzen, waarbij energie soms gratis is of zelfs geld oplevert bij afname. Het systeem kan energie afnemen wanneer dit financieel voordelig is. Bovendien herkent de ThermoGen Control trends in huis en anticipeert hierop, zoals extra energie bewaren bij naderend koud weer, waardoor kosten laag blijven zonder concessies aan comfort.

Hoe werkt het ThermoGen systeem?

Overzicht Specs
PANEL CONTROL WARMTEPOMP STORE
De ThermoGen Panels vormen het bronsysteem. Door deze thermische panelen stroomt een natuurlijk koudemiddel waardoor er warmte aan de buitenlucht wordt onttrokken. Deze warmte gebruikt het systeem daarna voor het direct verwarmen van het huis, of het wordt opgeslagen in de buffer: de ThermoGen Store.
ThermoGen Control binnen ons systeem is essentieel. De software, gekoppeld aan sensoren en slimme meters, anticipeert en regelt nauwkeurig om je continu te voorzien van duurzame warmte. De ThermoGen Control bepaalt op een slimme manier wanneer de Store moet worden ingezet en wanneer deze optimaal kan worden opgeladen met warmte van de Panels.
Het ThermoGen systeem werkt optimaal samen met een water(brine)-water warmtepomp. De warmtepomp verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Afhankelijk van jouw situatie zoeken we de optimale warmtepomp.
Soms is er warmte van de panelen over. Deze warmte wordt opgeslagen in de Store. Op andere momenten heeft de warmtepomp meer warmte nodig dan er via de panelen beschikbaar is. Dan kan de warmte uit de Store onttrokken worden. De ThermoGen Store is de ideale opslag van energie. Het is een veilige en optimale manier om energie in te bewaren.

Fysieke eigenschappen

Afmetingen

1750 x 980 x 56 mm

Gewicht

12,8 kg (leeg en zonder PV-paneel)

Vermogen

tot 2000 Watt

Geluidloos

Type warmtepomp

water - water

Eigenschappen

Afmetingen bij buffer kruipruimte

6100 x 2200 x 550 mm: 7 m3

Afmetingen bij buffer in tuin

3300 x 2400 x 2000 mm: 10 m3

“In combinatie met zonnepanelen kan een woning dankzij ThermoGen compleet zelfvoorzienend worden. Energie komt letterlijk aanwaaien.”

Edwin Smarius - expert duurzame energie ThermoGen

ThermoGen in vergelijking met andere oplossingen

ThermoGen + w-w warmtepomp Grondboring + w-w warmtepomp lucht-water warmtepomp

All Electric

Efficiëntie (SCOP)

hoog

Bron

Lucht & buffer

Geluidloos

ja

Wet- en regelgeving

N.v.t.

Installatiekosten

Gemiddeld

Weersafhankelijkheid

Minder beïnvloed door temperatuurschommelingen

Milieuvriendelijkheid / CO2 reductie

Hoog

All Electric

Efficiëntie (SCOP)

hoog

Bron

Grondwarmte

Geluidloos

ja

Wet- en regelgeving

Vergunning vereist

Installatiekosten

Hoog

Weersafhankelijkheid

Niet beïnvloed door temperatuurschommelingen

Milieuvriendelijkheid / CO2 reductie

Gemiddeld

All Electric

Efficiëntie (SCOP)

gemiddeld

Bron

Lucht

Geluidloos

nee

Wet- en regelgeving

<40 dB erfgrens

Installatiekosten

Laag

Weersafhankelijkheid

Variabele efficiëntie bij temperatuurschommelingen

Milieuvriendelijkheid / CO2 reductie

Laag tot gemiddeld (vanwege elektriciteitsgebruik)

"ThermoGen schakelt soepel over op eigen buffer bij extreme kou, zonder de noodzaak van kostbare elektriciteit. Hierdoor behaalt ThermoGen een indrukwekkende SCOP."

ThermoGen installateur

Wij helpen jou met het behalen van je duurzame doelen.

Want wij weten als geen ander dat iedere situatie anders is. Vertel ons meer over de jouwe.

Meer weten?
Interesse in het ThermoGen systeem? Of wil je weten of je woning geschikt is? Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact met je op.


Blijf op de hoogte van onze duurzame revolutie